diumenge, 11 de març del 2007

Entre Tremosa i Llach

Aquesta setmana ha estat realment profitosa. El dimecres vaig assistir a la conferència que va impartir el Sr.Ramon Tremosa a Manresa. L'acte, organitzat per l'Escola d'Estudis Empresarials de la Fundació Universitària del Bages i la Cambra de Comerç va posar de manifest el dèficit absolut d'infrastuctures que Catalunya pateix. Us poso un enllaç perquè veieu de què estic parlant; www.ramontremosa.com .
I avui diumenge he assistit al penúltim concert d'en Lluis Llach. Tendresa, sentiment, amor... aquest home m'ha fet tornar a pensar en el país en el que vivim... i sobretot, en que cal seguir lluitant cada dia per arribar a Ítaca.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agradaria felicitar-te per la iniciativa. Els blogs són un mirall del nostre pensament, i com els miralls, converteixen una habitació petita i limitada per parets, en un espai més ample i subjectiu.

Sobre un dels temes que proposes en la teva presentació, l'amor al país, m'agradaria reflexionar sobre el procés de desglaç de la nostra idiosincràcia. Recentment s'ha conegut que s'ha tallat el senyal dels repetidors de TV3 al País VAlencià. Prèviament això mateix ja havia passat a les Balears.
Crec que Catalunya com a país està en un procés de regressió de la seva identitat. Montilla, tampoc ho va poder evitar Maragall, no aconseguirà que TV3 es vegi al País Valencià, on als peperos els fa mal veure mapes del temps amb Catalunya i València. Per Montilla no és un problema veure TV3 quarta als EGM's, de la mateixa manera que no passa res si Catalunya queda limitada a les seves fronteres de Comunitat Autònoma.

La indiferència és el braç armat del nacionalisme majoritari. El braç polític és el Palau de la Generalitat, i l'econòmic, el sistema centralista, consistent en reforçar un centre de decisió ben lluny d'aquesta nació. Per superar aquest marc, no ens queda més remei que treballar des del sector privat per créixer fora del context europeu (l'asiàtic), on Espanya i la UE encara no hi ténen res a pelar. L'economia pot ser la solució als pobles políticament oprimits.

Marc Bernadich Marquez ha dit...

Excel·lent anàlisi i visió de Pais. Com diu el títol del Blog, Ens calen mans per fer anar les "eines d'anar per feina".
Gràcies amic.