dilluns, 23 de juliol del 2007

Llocs amb Valor I


Lloc amb Valor


Botiga DESIGUAL, Plaça Catalunya Barcelona

Per fi una botiga de roba que m’agrada!! Ja era hora!

Desigual ha formulat una botiga que encaixa amb el que jo considero valor: és una botiga de roba inspirada en un mercat. Si si, en un mercat: amb la paradeta del peix, el pa, etc.. tot són petites paradetes dina la botiga on s’exposen samarretes en massa, grans quantitats de samarretes que transmeten la sensació de preu, plegades de forma no convencional (com un rotlle), els colors vius generen volum. La llum també ressalta el volum de les peces de roba, defugint així de les clàssiques botigues on tota la roba està penjada a les parets i en alguna illa central.
L’ambientació és reforçada amb objectes que ressalten el regust de mercat: alls penjats, barres de pa, balances, expositors de vímet, pòsters de peixateries, etc... Fantàstic.



Un altre element fantàstic e´s la comunicació: senzilla i trilingüe. 3 Cartells de fusta són suficients per senyalitzar la roba d’home,i la de dona i els vestuaris. I les ofertes, amb un explícit “Chollos”, en un cartell sobre una muntanya de roba.

Per últim i per no fer-me pesat: em merchandising interior està perfectament estudiat perquè no hi hagi punts morts i els fluxos de gent siguin constants i desconcentrats. Però el visual merchandising exterior és increïble: abans d’entrar a la botiga hi ha una saleta amb tot el sostre ple de samarretes penjades com si fossin pernils, les parets són fosques i ressalten moltíssim. Una música estrident però de bon gust fa que tothom que passa per davant de l’entrada faci una ullada a d’interior de la botiga.... al final un festival de colors de un mercat tradicional de samarretes.... irresistible....

Ah! El preu? Qui es fixa en el preu en un lloc així? Però fins i tot en això se’ls ha de donar un 10. Preus ajustat i roba de qualitat. Meravellós. Val la pena visitar-los.

ATRIBUTS SUGGERITS: Calidesa, Qualitat, Preu, Modernitat.